Het carpoolplatform van Taxistop biedt de mogelijkheid om ritten te delen met andere werknemers, zowel binnen hetzelfde bedrijf, als met werknemers van nabijgelegen aangesloten bedrijven. Werknemers kunnen ingeven voor welk traject en tijdstip ze een partner zoeken. Er bestaat een specifiek portaal voor bedrijven in de haven van Antwerpen.

Om de werkgever bij te staan in de administratie, heeft Taxistop MyMobiCalendar ontwikkeld. Doordat werknemers hun woon-werkverplaatsingen in deze tool kunnen invullen, behoudt u als bedrijf het overzicht, algemeen of op individueel niveau, en wordt voor carpoolers op het einde van het jaar een printklare samenvatting gemaakt, om de fiscale vrijstelling aan te vragen.

Voor wie

Iedereen kan via Taxistop.be een carpoolpartner zoeken. Voor bedrijven in de haven van Antwerpen is een specifiek portaal opgericht zodat het eenvoudiger is om een match te vinden met werknemers van een naburig bedrijf.

Kostprijs werknemers

Het zoeken van een carpoolpartner is gratis, er worden zelfs brandstofkosten uitgespaard. Indien het carpoolen georganiseerd wordt door de werkgever, kan de werknemer de volledige woon-werkvergoeding fiscaal vrijstellen.

Kostprijs werkgevers

Werkgevers in de haven kunnen een gratis account aanmaken waarmee hun werknemers zich kunnen registreren. Voor bijkomende diensten wordt er wel een bijdrage gevraagd.

Voordelen werkgevers

  • Via de MyMobiCalendar behoudt u het overzicht van de woon-werkverplaatsingen van uw werknemers. U kan deze tool ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals het berekenen van de fietsvergoeding en de impactevaluatie van campagnes.
  • Taxistop denkt samen met u na over een actieplan aangepast aan uw organisatie of bedrijvenzone, en stelt verschillende communicatiematerialen ter beschikking.
  • Doordat de tool bedrijfsoverschrijdend werkt, is het mogelijk om een carpoolpartner te vinden in naburige bedrijven.

Initiatiefnemers

Algemene website: www.carpool.be

Port of Antwerp carpoolportaal: portofantwerp.carpool.be

Werkgevers die zich hierbij willen aansluiten kunnen zich wenden tot Sofie Defour: sde@taxistop.be

of 09 242 32 23