Autodeelaanbieders met een eigen vloot zijn bedrijven die een wagenpark ter beschikking stellen onder de vorm van een abonnementsformule. De wagens staan verspreid over verschillende standplaatsen in de onmiddellijke omgeving van de gebruikers.

Er zijn twee types van autodeelaanbieders:

  • Station based: de deelwagen moet afgehaald en teruggebracht worden op een vaste standplaats.
  • Free floating: De deelwagen wordt gelokaliseerd met een smartphone en mag binnen een bepaalde perimeter overal achtergelaten worden.

Voor wie

Individuen en bedrijven, zonder eigen of bedrijfswagen.

Kostprijs werknemers

De kosten worden voornamelijk bepaald door het gebruik (tijd en afgelegde afstand). Sommige aanbieders werken met een abonnementskost of inschrijvingsgeld.

Kostprijs werkgevers

De kosten worden voornamelijk bepaald door het gebruik (tijd en afgelegde afstand). Sommige aanbieders werken met een abonnementskost of inschrijvingsgeld.

Voordelen werkgevers

  • Fiscaal aftrekbaar tussen 60 % en 120 % (afhankelijk van type voertuig).
  • Verzekering, pechhulp, onderhoud, herstelling en brandstof zijn in alle formules inbegrepen.
  • Het bedrijf hoeft geen parkeerplaats te voorzien.
  • Sommige aanbieders beschikken over wagens uit het duurdere segment zodat een breed spectrum aan medewerkers kan worden bediend.
  • Deze formule is een goede aanvulling voor medewerkers die woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of per fiets afleggen.
  • Beperkte administratie en geen investering in een eigen wagenpark.

Initiatiefnemers

Bolides: gespecialiseerd in auto’s van A-merken. Op wandelafstand van uw bedrijf. Medewerkers kunnen op elk moment vertrekken met hun smartphone als sleutel. Free floating.

http://www.bolides.be/
Thonetlaan 70, 2050 Antwerpen
thibaud.dedier@bolides.be

Cambio: van stadsauto’s tot monovolumes. Via netwerk van eigen standplaatsen. Een chipkaart met een persoonlijke PIN-code is de sleutel voor alle cambio-auto’s in België. Station based.

http://www.cambio.be/
Koningin Maria Hendrikaplein 65b, 9000 Gent
bedrijfsoplossingen@cambio.be

Partago: gespecialiseerd in elektrische voertuigen. Boek een auto en open de deuren met een smartphone. Momenteel enkel wagens beschikbaar in de omgeving van Gent. Free floating.

http://www.partago.be/
Ajuinlei 1, 9000 Gent
info@partago.be

Stapp.in: aanbieder van verschillende modellen met elk hun prijsklasse en met elk hun eigen parkeerplaats (momenteel in Beveren en omgeving, uitbreiding naar andere locaties op komst). Station Based

www.stappin.be
Kapelanielaan 1, 9140 Temse
info@stappin.be

Poppy: aanbieder van grote vloot CNG- en elektrische wagens (voorlopig enkel in Antwerpen). Free floating.

www.poppy.be