Net zoals voor bedrijfswagens, bestaat er ook een leasingformule die de bedrijfswagen en de fiets combineert. Binnen het voor het personeelslid vastgelegde leasingbudget wordt zowel de wagen als de fiets geleased. Onderhoud, verzekering en pechbijstand zijn dan zowel voor de fiets als de wagen geïntegreerd. Het laat de werknemer toe om zijn dagelijkse verplaatsing gecombineerd uit te voeren: een lang traject met de wagen en het laatste korte stuk bijvoorbeeld met de plooifiets. Of om enkele dagen per week met de elektrische fiets te komen en de andere met de wagen.

Voor wie

Werkgevers die medewerkers een leasingwagen aanbieden.

Kostprijs werknemers

De werknemer zal in principe nooit slechter af zijn. In een aantal gevallen wordt het voor hem financieel interessanter omdat dat het belastbaar voordeel van alle aard zal afnemen.

Kostprijs werkgevers

Werkgevers kunnen de geldende leasingsbedragen die met personeelsleden contractueel zijn afgesproken blijven hanteren. Fiscaal kunnen er enkele voordelen zijn m.b.t. de integratie van de fiets in het pakket.

Voordelen werkgevers

  • De kosten van het leasen van de fiets zijn fiscaal meer aftrekbaar.
  • Het systeem geeft meer vrijheid aan werknemers hun verplaatsingen beter te organiseren.

Initiatiefnemers

Heel wat leasingsmaatschappijen heroriënteren zich en combineren auto- en fietsleasing. Zij zijn ook goed op de hoogte van de fiscale en financiële implicaties van het invoeren van dit systeem.