Derde-betalersovereenkomst abonnementen De Lijn

mobi Q De LijnWAT?

De derde-betalersovereenkomst is een administratieve vereenvoudiging van tussenkomsten en beheer voor openbaar vervoer van uw werknemers. Normaal koopt een werknemer het abonnement zelf  en vraagt hij later een terugbetaling aan de werkgever (via de patronale bijdrage). Die terugbetaling vereist een grote administratieve opvolging. De derde-betalersovereenkomst doet deze administratie nagenoeg verdwijnen. Uw werknemer betaalt via overschrijving enkel zijn deel. Bij gratis woon-werkverkeer betaalt uw werknemer zelfs helemaal niets. De bestelde abonnementen worden door De Lijn aan u gefactureerd.

De derde-betalersovereenkomst geeft meer flexibiliteit in de keuze van de voordelen die aan personeel wordt aangeboden (grootte van werkgeversbijdrage) en het beheer van abonnementen.

VOOR WIE?

Bedrijven en organisaties in Vlaanderen die De Lijn gebruiken voor woon-werkverplaatsingen.

KOSTPRIJS WERKNEMER

Werknemers betalen niet langer de volledige prijs voor hun De Lijn-abonnement. Ze hoeven het bedrag niet meer voor te schieten en nadien de terugbetaling te vragen.

KOSTPRIJS WERKGEVER

Er moet door het bedrijf een overeenkomst met De Lijn worden gesloten. Deze overeenkomst is kosteloos en zonder minimale afnameverplichting.

De Lijn-abonnementen aangekocht met derde-betalersysteem zijn 100 % fiscaal aftrekbaar en vrij van RSZ. Bovendien kan 6 % btw worden gerecupereerd.

VOORDELEN WERKGEVER

  •  – Minder administratie: aanvragen en wijzigen van vervoersbewijzen verloopt digitaal en de facturatie van meerdere abonnementen wordt gebundeld op één maandelijkse factuur.
  •  – Het bespaart een bedrijf de administratie van de individuele terugbetaling.
  •  – De Lijn monitort zelf wanneer de abonnementen verlopen en brengt u op de hoogte.
  •  – Het aanmaken en versturen van de abonnementen gebeurt door De Lijn.

INITIATIEFNEMER

De Lijn

Klantenbeheerder bedrijven Antwerpen: Gino.Derdelinckx@delijn.be – 0471 10 52 27 – 015 40 89 23

http://www.delijn.be/woonwerk