I-bus

IBus_luchtfoto

WAT?

De I-BUS of Industrie-bus is een pendelbus bedoeld voor werknemers uit de industrie in de haven van Antwerpen als woon-werkverkeer. I-BUS telt momenteel 39 routes : 27 bussen staan in voor de dagdiensten (5 weekdagen) en 12 bussen rijden elke dag voor de 3 ploegendiensten. Na een beperkt aantal haltes neemt de I-BUS de snelste weg naar de haven. Op een centrale overstapplaats, de hub aan de Tijsmanstunnel West, kunnen de reizigers aansluitend de pendelbus nemen naar hun bedrijf. Ook bij de rit naar huis komen alle bussen van de verschillende bedrijven eerst naar de centrale hub en stappen de gebruikers over op de correcte bus.

VOOR WIE?

Personeelsleden van Covestro (Bayer), Evonik, Ineos, Lanxess, Monsanto en Inovyn (Solvay) kunnen hier gebruik van maken. Ook interim-werknemers,  jobstudenten en contractoren van deze deelnemende bedrijven zijn welkom op de I-BUS.

KOSTPRIJS WERKNEMER

Gratis.

KOSTPRIJS WERKGEVER

Meer info bij initiatiefnemer.

VOORDELEN WERKGEVER

  •  – Door een veilig en comfortabel alternatief voor de wagen, kan het wervingspotentieel uitgebreid worden: mensen die niet over een wagen beschikken, krijgen toch de mogelijkheid om een job in de haven uit te oefenen.
  •  – Aanbod is volledig afgestemd op de noden van het bedrijf, rekening houdend met arbeid in shiften.

INITIATIEFNEMER

I-BUS VZW  – Els Laerenbergh – T +32 3 560 35 53 – E info@i-bus.be http://www.i-bus.be/

BEDRIJFSGETUIGENIS

Lees hoe LANXESS mee de I-BUS opzette