Mobiliteitsinformatie Slim naar Antwerpen

slimnaarantwerpen

WAT?

Slim naar Antwerpen is een samenwerkingsverband tussen diverse overheden die op vlak van mobiliteitsinfrastructuur en vervoersaanbod in de Antwerpse regio actief zijn. Het samenwerkingsverband treedt coördinerend op en doet inspanningen om gebundeld over werkzaamheden en mobiliteitsalternatieven te communiceren. Op de website www.slimnaarantwerpen.be wordt de meest actuele informatie gegeven over wegenwerken en vinden reizigers routeplanners om de Stad Antwerpen op diverse manieren te bereiken. Op de hinderkaart vindt u een overzicht van de grootste infrastructuurwerken. Om de drie maanden verschijnt een update van de hinderkaart.

Op de site vindt u ook info over het mobiliteitsadvies voor bedrijven en een specifiek proefaanbod voor bedrijven ontsloten. Nieuwsberichten kunnen gevolgd door het aanmelden voor een nieuwsbrief of te volgen op twitter.

VOOR WIE?

Alle ondernemingen

KOSTPRIJS WERKNEMERS

Nvt

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Nvt

VOORDELEN WERKGEVERS

De website is een goed uitgangspunt bij de zoektocht naar bereikbaarheidsinformatie. Ze leidt snel naar een projectwebsite of bron met gedetailleerde informatie over een specifiek infrastructuurwerk.

Er is nu ook een “slimme” routeplanner beschikbaar. Die houdt rekening met werkzaamheden en omleidingsroutes. Het gaat om een eerste versie van een toepassing die systematisch wordt verbeterd. De routeplanner suggereert u het transportmiddel dat u het snelst over de gevraagde route loodst, hoelang u erover doet met verschillende transportmodi en welk weg u volgt. U vindt de huidige versie hier: www.slimnaarantwerpen.be Op termijn wordt de applicatie ook multimodaal: de routeplanner zal dan combinaties van verschillende vervoersmiddelen voorstellen.

INITIATIEFNEMER

Slim naar Antwerpen is een samenwerkingsverband tussen infrastructuurbeheerders (Agentschap Wegen en Verkeer, Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Provincie Antwerpen en Port of Antwerp) en vervoersaanbieders (De Lijn en NMBS). Het samenwerkingsverband wordt gecoördineerd door de Stad Antwerpen.

www.slimnaarantwerpen.be – Grote Markt 1 – 2000 Antwerpen – info@slimnaarantwerpen.be

Twitter: @slimnaarA