Pendelbus Haven van Antwerpen

pendelbus

WAT?

De Pendelbus is een collectief vervoerssysteem dat werknemers vanuit verschillende plekken in het Waasland en Antwerpen naar hun werkbestemming in de haven van Antwerpen brengt. De bussen vertrekken, na reservatie, op verschillende tijdstippen van en naar gereserveerde bedrijven. De pendelaars worden afgezet aan de ingang van het bedrijf.

Sinds 2009 bestaat het systeem op de Linkerscheldeoever. In de zomer van 2016 kwam daar ook de Rechterscheldeoever bij. Op vraag van bedrijven is het ook mogelijk om een shuttledienst in te leggen, bijvoorbeeld tussen bedrijven en een nabijgelegen P+R-terrein. Zo rijdt sinds september 2017 een shuttle tussen de tijdelijke parking aan Lillo en de bedrijven langs de Scheldelaan.

VOOR WIE?

Bedrijven of interimkantoren die een overeenkomst afsluiten met Pendelbus Haven. Elk bedrijf in de haven van Antwerpen (bedrijf met havennummer op Linker- of Rechterscheldeoever) kan zich aansluiten. Via een flexibel reservatiesysteem kunnen werknemers, uitzendkrachten, stagiairs, sollicitanten,… die bij het bedrijf werkzaam zijn, gebruik maken van het busvervoer.

KOSTPRIJS WERKNEMER

De pendelaar betaalt niet bij op- of afstappen. Maandelijks wordt gefactureerd aan de onderneming waarvoor hij/zij werkt. De onderneming kan deze kostprijs al dan niet doorrekenen aan de werknemer.

KOSTPRIJS WERKGEVER

De kostprijs is afhankelijk van de route. De kostprijs is voor 120 % fiscaal aftrekbaar.

VOORDELEN WERKGEVER

  •  – Door een veilig en comfortabel alternatief voor de wagen, kan het wervingspotentieel uitgebreid worden: mensen die niet over een wagen beschikken, krijgen toch de mogelijkheid om een job in de haven uit te oefenen.
  •  – De kostprijs blijft beperkt aangezien de capaciteit afgestemd wordt op de actuele vraag.
  •  – Flexibel reservatiesysteem. Ook vaste shuttlediensten zijn mogelijk.
    – Vaste vertrekplekken en routes. Bijkomende trajecten zijn mogelijk op aanvraag.
  •  – De uren zijn afgestemd op ploegendiensten.
  •  – Sollicitanten rijden gratis.
    • INITIATIEFNEMERS

Dit is een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen en Maatschappij Linkerscheldeoever.

www.pendelbushaven.be

Contactgegevens projectcoördinator: Bob.kusse@pendelbushaven.be

BEDRIJFSGETUIGENIS

Lees hoe LANXESS ook gebruik maakt van de Pendelbus Haven