Combi-abonnementen De Lijn – NMBS

Antwerpen_centraal station_leeg peron

WAT?

In elk NMBS-station is het mogelijk om een abonnement kopen voor een treintraject gecombineerd met een netabonnement van De Lijn. De treinkaart combineert de gekozen treinroute met het volledige net van De Lijn (behalve de snelbussen van De Lijn op lijn 68, 178 en 179). De combinatie met het uitgebreide netwerk van De Lijn is mogelijk voor een Trajecttreinkaart, Schooltreinkaart en Nettreinkaart.

VOOR WIE?

Werknemers die een combinatie van trein, tram en/of bus gebruiken voor hun woon-werkverplaatsing.

KOSTPRIJS WERKNEMERS

De kostprijs is afhankelijk van de gekozen abonnementen bij De Lijn en de NMBS. Bovenop de reguliere prijs van de treinkaart, wordt een forfait voor het gebruik van De Lijn bijgeteld. Voor een Omnipas (jaarabonnement voor 25-64 jarigen) is dit 266 euro per jaar. Dezelfde regels in verband met de werkgeversbijdrage gelden als bij de afzonderlijke abonnementen.

KOSTPRIJS WERKGEVERS

De kostprijs is afhankelijk van de gekozen abonnementen bij De Lijn en de NMBS. Bovenop de reguliere prijs van de treinkaart, wordt een forfait voor het gebruik van De Lijn bijgeteld. Voor een Omnipas (jaarabonnement voor 25-64 jarigen) is dit 274 euro per jaar. Dezelfde regels in verband met de werkgeversbijdrage gelden als bij de afzonderlijke abonnementen.

VOORDELEN WERKGEVERS

  •  – Service voor uw werknemers: u biedt uw personeel gunstig woon-werkverkeer én de maatregel is eenvoudig te implementeren.
  •  – Fiscale voordelen: 100 % fiscaal aftrekbaar, 6 % btw te recupereren én vrij van RSZ.
  •  – Werknemers die gebruik maken van het openbaar vervoer, hebben geen nood aan een parkeerplaats op eigen terrein.
  •  – Een gecombineerd abonnement is goedkoper dan twee afzonderlijke abonnementen tegen standaard tarief.

INITIATIEFNEMERS

De combi-abonnementen zijn verkrijgbaar aan het loket in het NMBS-stations.

http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/treinkaarten/treinkaart-delijn.aspx