Elmo@Work helpt u op weg met elektrische fietsmobiliteit

rsw-bike-at-work-960x370

WAT?

Elmo@Work is een website om bedrijven te begeleiden bij de integratie van elektrische fietsen binnen hun mobiliteitsbeleid, met onder andere een gedetailleerd stappenplan, fiscale informatie, informatie over de verschillende types fietsen en hoe deze ter beschikking te stellen, …

VOOR WIE?

Werkgevers die elektrische fietsmobiliteit bij werknemers willen stimuleren.

KOSTPRIJS WERKNEMERS

De werkgever kan kiezen om de fiets gratis ter beschikking te stellen aan werknemers, eventueel gekoppeld aan bepaalde voorwaarden (bv. minstens 2 dagen per week met de fiets), of een bijdrage in de kosten vragen aan de werknemer.

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Het gebruik van de tool is gratis. De kostprijs om fietsen ter beschikking te stellen hangt af van het type fiets en de gekozen formule. Uitgaven ter promotie van fietsgebruik zijn 120 % aftrekbaar voor de werkgever.

VOORDELEN WERKGEVERS

  •  – Verplaatsingen met een elektrische tweewieler zijn voorspelbaar en betrouwbaar, de werknemer komt dus in principe op tijd aan op het werk.
  •  – Door autoverplaatsingen uit te sparen, levert uw onderneming een bijdrage tot minder fileleed en bijgevolg tot minder tijdverlies.
  •  – Minder wagengebruik leidt tot minder kosten, zoals parkeerkosten en leasekosten.
  •  – Elektrisch fietsen vermindert de wagenafhankelijkheid, waardoor ook medewerkers zonder rijbewijs of auto aangetrokken kunnen worden.
  •  – Studies tonen aan dat gebruikers van elektrische tweewielers gelukkiger en gezonder zijn dan fervente autogebruikers.

INITIATIEFNEMERS

De tool werd ontwikkeld door het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (nu Antwerp Management School Expertisecentrum Smart Mobility):

www.elmoatwork.be