Fietskortingsregeling

WAT?

Stad Antwerpen geeft werknemers een eenmalige korting voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets of voor een onderhoudsbeurt op uw huidige fiets.

VOOR WIE?

Werknemers die minstens twee dagen per week naar het werk willen fietsen, in plaats van met de auto te gaan, en van of door het Antwerpse hindergebied rijden. Het hindergebied is op 1 juni 2017 uitgebreid en omvat voortaan het zuidelijke havengebied, de historische stadskern, Merksem, Deurne, Berchem en Borgerhout.

Werknemers moeten bereid zijn om een jaar lang fietsverplaatsingen te registreren via de app RingRing via smartphone of GPS-tracker.

KOSTPRIJS WERKNEMERS

De werknemers kopen zelf een fiets, maar recupereren een deel van het aankoopbedrag. Het te recupereren bedrag verhoogt naarmate ze meer dagen per week de fiets nemen. Werknemers die al beschikken over een fiets, kunnen kosten van onderhoud recupereren.

KOSTPRIJS WERKGEVERS

De werknemer kan de korting aanvragen zonder engagement van de werkgever. Indien de werkgever op zijn beurt bijkomend 100 euro (bruto) bijlegt, wordt het bedrag van tussenkomst door de Stad Antwerpen nog verhoogt. Met medewerking van Stad Antwerpen en zijn onderneming, kan de werknemer onder bepaalde voorwaarden een korting tot 450 euro (deels bruto) krijgen voor de aankoop van een fiets. In dat laatste geval moet een onderneming wel instappen in de werkgeversbegeleiding van Slim naar Antwerpen.

  1. VOORDELEN WERKGEVERS
  •  – Ondersteuning van uw fietsbeleid
  •  – Werknemers komen vlot en stressvrij naar het werk.

INITIATIEFNEMER

Dit is een initiatief van de stad Antwerpen, in het kader van Slim naar Antwerpen:

https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/fietskorting