City Pass Antwerpen

Antwerpen_centraal station_leeg peronWAT?

De City Pass biedt een abonnement aan waarmee uw werknemer onbeperkt met de NMBS en De Lijn kan reizen in de Antwerpse districten, Zwijndrecht en Mortsel. De abonnementsformule wordt geplaatst op de gebruikelijke MOBIB-kaart. Werknemers die van buiten deze zone komen en trein, bus en/of tram willen combineren, moeten beroep doen op andere combi-formules.

VOOR WIE?

Werknemers die wonen en werken in de Antwerpse districten, Zwijndrecht en Mortsel en die een combinatie van trein, tram en/of bus gebruiken voor hun woon-werkverplaatsing.

KOSTPRIJS WERKNEMERS

De kostprijs is momenteel vastgesteld op 60 euro/maand (49 euro/maand tot en met 24 jaar) of 484 euro/jaar (412 euro/jaar tot en met 24 jaar).

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Specifieke informatie rond de verplichte tussenkomst van de werkgever bij een City Pass (NMBS + De Lijn) is momenteel nog niet beschikbaar. De algemene voorwaarden volgens collectieve arbeidsovereenkomst nr. 19 Octies gelden.

VOORDELEN WERKGEVERS

  •  – Service voor uw werknemers: u biedt uw personeel gunstig woon-werkverkeer én de maatregel is eenvoudig te implementeren.
  •  – Fiscale voordelen: 100 % fiscaal aftrekbaar, 6 % btw te recupereren én vrij van RSZ.
  •  – Werknemers die gebruik maken van het openbaar vervoer, hebben geen nood aan een parkeerplaats op eigen terrein.
  •  – Een gecombineerd abonnement is goedkoper dan twee afzonderlijke abonnementen tegen standaard tarief.

INITIATIEFNEMERS

De abonnementen zijn voorlopig enkel verkrijgbaar via NMBS.

http://www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/treinkaarten/city-pass-antwerpen.aspx