Safe2Work

WAT?
41 % van alle dodelijke arbeidsongevallen, zijn verkeersongevallen. Het Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) staat via het Save2Work-programma bedrijven bij op weg naar een veilig woon-werkverkeer van de werknemers. Afhankelijk van de behoeften van het bedrijf zijn de volgende diensten mogelijk:

  • – Sensibilisering van werknemers (Safe2Workshops, sensibiliseringsacties, getuigenissen…)
  • – Netwerkevents, opleidingen en een coachingaanbod rond verkeersveiligheid en mobiliteitsmanagement
  • – Tools voor het verkeersveiligheids- en mobiliteitsbeleid in uw organisatie (checklists, planners…)
  • VOOR WIE?

Voor werkgevers en ondernemingen in Vlaanderen

KOSTPRIJS WERKNEMERS

Gratis.

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Afhankelijk van de gekozen dienstverlening.

VOORDELEN WERKGEVERS

  • – Werkgevers zoeken vaak naar sensibiliserings- of gedragsbeïnvloedende initiatieven om een veiliger woon-werkverkeer (auto, fiets) van hun medewerkers te ondersteunen. Safe2Work bevat instrumenten om dit in de praktijk waar te maken.
  • – Ondernemingen zijn door de Welzijnswet (artikel 5) verplicht om een proactief preventiebeleid te voeren. Een duidelijke verkeersveiligheidsaanpak past binnen het Globaal Preventieplan. Save2Work kan een tool zijn om dat beleid op te zetten en/of uit te voeren.
  • – Elk ongeval dat vermeden wordt, betekent heel wat minder menselijk leed. 1 op 8 werknemers houdt een blijvend letsel over aan een arbeidsongeval in het verkeer. Daarnaast betekent een ongeval een zware kost voor het bedrijf (tot 400.000 euro volgens het CNAMTS)

INITIATIEFNEMERS

Safe2Work is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). De VSV werd bij decreet opgericht door het Vlaams Parlement en voert projecten uit in opdracht van de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

VSV – Stationsstraat 110 – 2800 Mechelen