Testkaravaan Provincie Oost-Vlaanderen

Afbeeldingsresultaat voor logo provincie oost vlaanderen

WAT?

De Testkaravaan is een initiatief van het Provinciaal Mobiliteitspunt van de provincie Oost-Vlaanderen om pendelaars de kans te geven een ander vervoermiddel te testen voor hun woon-werkverplaatsing. Met de Testkaravaan kunnen uw werknemers drie weken lang gratis proeven van de mogelijkheden van een speed pedelec, elektrische fiets, plooifiets, bakfiets of fietskar. Daarnaast kan ook voor dezelfde periode gratis bus, tram of trein worden getest. In specifieke gevallen kan ook een test met pendelbussen worden opgezet. Combinaties zijn overigens ook mogelijk. Zo kan uw werknemer bijvoorbeeld een treinrit met een fiets combineren.

VOOR WIE?

Alle bedrijven in Oost-Vlaanderen met aandacht voor een duurzaam mobiliteitsmanagement komen in aanmerking om de Testkaravaan uit te proberen.

KOSTPRIJS WERKNEMERS

Gratis

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Uw onderneming kan drie weken gratis gebruik maken van de Testkaravaan. Het Provinciaal Mobiliteitspunt verwacht dat u inzicht hebt in het bereikbaarheidsprofiel van uw bedrijf en het mobiliteitsprofiel van uw werknemers. Is dat niet het geval, voorziet het Provinciaal Mobiliteitspunt in een mobiscan om de profielen van de werknemers in kaart te brengen. Ook deze bijstand is gratis.

Het Provinciaal Mobiliteitspunt vraagt in ruil voor haar inspanning enkele engagementen: aandacht voor duurzame mobiliteit, het aanstellen van een interne campagnecoördinator en het organiseren van sensibilisering in het eigen bedrijf.

VOORDELEN WERKGEVERS

De Testkaravaan geeft een bedrijf de kans om een brede waaier aan alternatief aanbod uit te testen onder begeleiding. Er staan 60 fietsen ter beschikking, alsook een breed pallet aan gratis tickets voor openbaar vervoer en de inzet van aanverwante initiatieven. De Testkaravaan is ook een ideale schakel tussen een uitgevoerde mobiliteitsanalyse en de praktische toepassing van vervoersalternatieven.

Het Provinciaal Mobiliteitspunt voorziet in het aanleveren en ophalen van het fietspark, alsook in pechverhelping, verzekering en toelichting.

De Testkaravaan kan worden ingezet tussen 5 maart 2018 en 30 november 2018.

INITIATIEFNEMER

De Testkaravaan is een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen.

www.oost-vlaanderen.be/testkaravaan

Provinciaal Mobiliteitspunt Oost-Vlaanderen

PAC Het Zuid – Woodrow Wilsonplein 2 – 9000 Gent- 09/677753

detestkaravaan@oost-vlaanderen.be