Testkaravaan Provincie Oost-Vlaanderen

Afbeeldingsresultaat voor logo provincie oost vlaanderen

WAT?

De Testkaravaan is een initiatief van de dienst Mobiliteit van de Provincie Oost-Vlaanderen om pendelaars de kans te geven een ander vervoermiddel te testen voor hun woon-werkverplaatsing. Met de Testkaravaan kunnen uw werknemers drie weken lang gratis proeven van de mogelijkheden van een speed pedelec, elektrische fiets, plooifiets, bakfiets of fietskar. Daarnaast kunnen ook deelfietsen worden getest. In specifieke gevallen kan ook een test met pendelbussen worden opgezet. Combinaties zijn overigens ook mogelijk. Zo kan uw werknemer bijvoorbeeld een treinrit met een fiets combineren.

VOOR WIE?

Alle bedrijven in Oost-Vlaanderen met aandacht voor een duurzaam mobiliteitsmanagement komen in aanmerking om de Testkaravaan uit te proberen.

KOSTPRIJS WERKNEMERS

Gratis

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Uw onderneming kan drie weken gratis gebruik maken van de Testkaravaan. De Provincie Oost-Vlaanderen verwacht dat u inzicht hebt in het bereikbaarheidsprofiel van uw bedrijf en het mobiliteitsprofiel van uw werknemers.Als dat niet het geval is, kan het Provinciaal mobiliteitspunt daarbij helpen.

VOORDELEN WERKGEVERS

De Testkaravaan geeft een bedrijf de kans om een brede waaier aan alternatief aanbod uit te testen onder begeleiding. Er staan 60 fietsen ter beschikking, alsook een breed pallet aan gratis tickets voor openbaar vervoer en de inzet van aanverwante initiatieven. De Testkaravaan is ook een ideale schakel tussen een uitgevoerde mobiliteitsanalyse en de praktische toepassing van vervoersalternatieven.

De Provincie Oost-Vlaanderen voorziet in het aanleveren en ophalen van het fietspark, alsook in pechverhelping, verzekering en toelichting.

De woon-werkcampagne ‘de Testkaravaan’ loopt van maart tot november 2019. Bedrijven kunnen zich inschrijven: meld uw bedrijf aan tussen 1 oktober en 30 november 2018 door een mail te sturen naar detestkaravaan@oost-vlaanderen.be. Nadien ontvangt u alle nodige informatie.

INITIATIEFNEMER

De Testkaravaan is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen.

https://oost-vlaanderen.be/wonen-en-leven/mobiliteit/Bedrijfsmobiliteit/testkaravaan.html

Dienst Mobiliteit Provincie Oost-Vlaanderen

09/267 75 09

detestkaravaan@oost-vlaanderen.be