Fietsbus Waaslandhaven/Antwerpse haven

WAT?Woon-werkverkeer met de fiets is in het havengebied niet altijd eenvoudig. Zowel de Schelde als het Kanaaldok vormen een fysieke barrière die het omrijden voor de fietser onaantrekkelijk maakt. De Fietsbus brengt daar nu verandering in. De Fietsbus maakt de verbinding tussen de Linker- en Rechterscheldeoevers via de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel. De bus heeft haltes op de Noorderlaan, de Scheldelaan, het tolplein van de Liefkenshoektunnel en het complex Waaslandhaven Noord. Fietsers stappen met hun fiets aan de hand op bussen, die hiervoor speciaal zijn omgebouwd. De vier haltes zijn voorzien van veilige aansluitingen op de lokale fietsroutes.

VOOR WIE?

Alle werknemers die in het havengebied werken.

KOSTPRIJS WERKNEMER

Vanaf 3 april 2018 kunnen werknemers gratis gebruikmaken van de Fietsbus. De Fietsbus rijdt elke dag met een frequentie van vier keer per uur tijdens de piekuren, en één keer per uur in de daluren. Reserveren is niet nodig.

KOSTPRIJS WERKGEVER

De Fietsbus is gratis.

VOORDELEN WERKGEVER

  • – Werkgevers die willen inzetten op een actief fietsbeleid als alternatief woon-werkverkeer krijgen meer mogelijkheden om personeel te overtuigen de modal shift te maken.
  • – Werkgevers krijgen meer kansen om werknemers, woonachtig op de andere oeververbinding, aan te trekken en/of vlotter naar hun werk te laten komen.
    • INITIATIEFNEMERS

Dit is een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen. Meer info op www.defietsbus.be

Contact projectcoördinator: Jan.Buytaert@portofantwerp.com