7 km-club

WAT?
Diverse studies tonen aan dat nog steeds heel wat werknemers gebruikmaken van de wagen voor een korte woon-werkafstand. Omwille van de verkeerscongestie, zit fietsen als woon-werkverkeer steeds meer in de lift. Om het gebruik van de fiets nog een extra duwtje in de rug te geven, organiseert het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid de 7 km-club.De 7 km-club omarmt iedereen die naar het werk fietst. Zeven kilometer is een haalbare fietsafstand, dus wil de club werknemers aanmoedigen om daarvoor de fiets te nemen. Met de 7 km-club wil MOW autogebruikers uit de wagen krijgen door via diverse activiteiten te focussen op zeven voordelen.

  • VOOR WIE?

Voor werkgevers en ondernemingen in Vlaanderen die hun werknemers willen aanmoedigen de fiets te nemen

KOSTPRIJS WERKNEMERS

Gratis.

KOSTPRIJS WERKGEVERS

Gratis

VOORDELEN WERKGEVERS

De organisatie van de 7-km club biedt communicatie en informatie. Met focus op de voordelen: snelheid (fietsen naar het werk levert heel vaak tijdswinst op), betrouwbaarheid (werknemers weten altijd wanneer ze op hun bestemming aankomen), geen parkeerproblemen (waar de parkeerdruk hoog is, is aankomen met de fiets veel eenvoudiger), kostprijs (fietsen naar het werk is goedkoper dan met de auto naar het werk rijden), welbevinden (wie fietst, ervaart minder stress), gezondheid (bewegen is nu eenmaal goed voor de gezondheid) en samenhorigheid (samen met collega’s fietsen).

De 7 km-club organiseert diverse acties: een Facebook-community, een fietsplaatjesactie, diverse campagnes, …

Interesse om uw medewerkers aan te zetten om de fiets te nemen en zich bij de club te voegen? Meer info op 7kmclub.be

INITIATIEFNEMERS

7 km-club is een initiatief van de Vlaamse overheid, uitgevoerd door het Departement Mobiliteit en Openbare Werken