De Fietsbus laat fietsers toe de Schelde en het Kanaaldok in de haven van Antwerpen te kruisen via de Tijsmans- en Liefkens­hoek­tunnel. Fietsers stappen met hun fiets aan de hand op bussen, die hiervoor speciaal zijn omgebouwd. De bus heeft haltes op de Noorderlaan, de Schel­delaan, het tolplein van de Liefkens­hoek­tunnel en het complex Waasland­haven Noord. De vier haltes zijn voorzien van veilige aanslui­tingen op de lokale fiets­routes. De Fietsbus rijdt elke dag met een frequentie van vier keer per uur tijdens de piekuren, en één keer per uur in de daluren. Reser­veren is niet nodig.

Voor wie

Alle werknemers die in het haven­gebied werken.

Kostprijs werknemers

Gratis

Kostprijs werkgevers

Gratis

Voordelen werkgevers

- Werknemers vermijden enorme omrij­af­standen en verliezen dus minder tijd om met de fiets naar het werk te komen.

- Werkgevers die willen inzetten op een actief fiets­beleid als alter­natief woon-werkverkeer krijgen meer mogelijk­heden om personeel te overtuigen de modal shift te maken.

- Werkgevers krijgen meer kansen om werknemers, woonachtig op de andere oever­ver­binding, aan te trekken en/of vlotter naar hun werk te laten komen.

Initi­a­tief­nemers

Dit is een initi­atief van het Haven­be­drijf Antwerpen. Meer info op www.defietsbus.be

Op de hoogte blijven van wijzi­gingen aan de route van de fietsbus, kan door in te schrijven voor de nieuws­brief door je gegevens te mailen naar info@defietsbus.be