De I‑BUS of Industrie-bus is een pendelbus bedoeld voor werknemers uit de industrie in de haven van Antwerpen als woon-werkverkeer. I‑BUS telt momenteel 39 routes : 27 bussen staan in voor de dagdiensten (5 weekdagen) en 12 bussen rijden elke dag voor de 3 ploegen­diensten. Na een beperkt aantal haltes neemt de I‑BUS de snelste weg naar de haven. Op een centrale overstap­plaats, de hub aan de Tijsmans­tunnel West, kunnen de reizigers aansluitend de pendelbus nemen naar hun bedrijf. Ook bij de rit naar huis komen alle bussen van de verschil­lende bedrijven eerst naar de centrale hub en stappen de gebruikers over op de correcte bus.

Voor wie

Perso­neels­leden van Covestro, Bayer, Evonik, Ineos, Lanxess en Inovyn kunnen hier gebruik van maken. Ook interim-werknemers, jobstu­denten en contrac­toren van deze deelne­mende bedrijven zijn welkom op de I‑BUS.

Kostprijs werknemers

Gratis.

Kostprijs werkgevers

Meer info bij initiatiefnemer.

Voordelen werkgevers

- Door een veilig en comfor­tabel alter­natief voor de wagen, kan het wervings­po­ten­tieel uitge­breid worden: mensen die niet over een wagen beschikken, krijgen toch de mogelijkheid om een job in de haven uit te oefenen.
- Aanbod is volledig afgestemd op de noden van het bedrijf, rekening houdend met arbeid in shiften.

Bedrijfs­ge­tui­genis

Lees hier hoe Lanxess gebruik maakt van de I‑BUS.

Initi­a­tief­nemers

I‑BUS VZW

www.i‑bus.be

Marc Toussaint

+32 3 560 35 53
info@i‑bus.be