Als onder­neming kunt u bij het Depar­tement Mobiliteit en Openbare Werken een publieke laadpaal aanvragen op het openbaar domein via een digitaal loket (Paal volgt Wagen). Als u zelf geen plaats heeft voor een laadpaal en een bestaand publiek laadstation te veraf is, kunt u zo toch een paal om maximaal 250 meter van uw deur verkrijgen. De uitrol van publieke laadpalen gebeurt op die manier vraag- en datagestuurd.

Kosten werkgever

De aanvraag is gratis. De Vlaamse regering draagt de kosten voor de uitrol.

Aanvraag­pro­cedure

Via een formulier kan u een publieke laadpaal in uw buurt aanvragen. Depar­tement Mobiliteit en Openbare Werken gaat na of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet. U wordt binnen een termijn van 40 kalen­der­dagen op de hoogte gebracht van de genomen beslissing. Bij een gunstige beslissing wordt de laadpaal­ex­ploitant gevraagd om het plaat­sings­proces op te starten.

Meer info vindt u terug op deze website.

Initi­a­tief­nemers

Depar­tement Mobiliteit en Openbare Werken

https://mow-contact.be/