De aanschaf van een laadpas is cruciaal bij het gebruik van een elektrische wagen. Welke laadpas je best kiest, welke providers er bestaan en of je best een abonnement neemt, zijn enkele vragen die van belang zijn bij het maken van een keuze. Niet elke laadpas is compa­tibel met elke laadpaal. De markt van laadpa­s­aan­bieders evolueert erg snel. Je infor­meert best via je leasings­maat­schappij, energie­le­ve­rancier of het bedrijf dat laadpalen op jouw bedrijfs­terrein heeft staan.

Enkele tips

We benoemen enkele zaken om rekening mee te houden bij het maken van een keuze tussen de verschil­lende aanbieders van laadpassen. Niet elke laadpaal biedt een display aan die vermeldt hoeveel jouw laadbeurt kost. Er zijn aanbieders die een appli­catie voor de gebruiker voorzien waarin je een overzicht van je laadbeurten kan bewaren. Daarnaast kan je met deze appli­caties ook zien welke laadpunten beschikbaar zijn. Sommige providers rekenen een start­bedrag aan per laadsessie. Ook de tarieven per aanbieder kunnen verschillen en sommige aanbieders werken met vaste maande­lijkse kosten. Uiteraard is het voordelig om enkel te betalen voor je werkelijk verbruik.